Utställningsdebut

I helgen for vi till Varberg (Sulans födelsetrakter) för hennes (eller dvs. vår) utställningsdebut. Det var en inofficiell utställning anordnad av Svenska Pudelklubben i Varberg, i Bagheerahallen, 16/11-13. Vi träffade några av Sulans syskon, Doris och My, samt mamma Jullan, med dess mattar. Det var jätteskoj att få träffa dem alla!! Doris var en riktigt lugn liten kelgris (väldigt lik mamma Jullan) och My som sticker ut lite med sitt utseende var bedårande gullig. Sulan hade nr 143, och vi fick vänta ett tag. Det skulle ställas ut 7 st franska bulldogg. Vi fick gå upp i ringen med Doris – med matte Debbie, samt My – med matte Johanna. Sulan tyckte dock det var roligare och desto intressantare att lukta på mattan (som luktade massa vovvar och säkert tappade godisar) istället för god kontakt med matte, hehe. På bordet har hon stått så fint hemma, men med alla hundar där runtomkring var ron att stå stilla på bordet sisådär, hehe. Trots mattes missar, bristande erfarenhet, och lite nervositet fick min älskade Sula god kritik avseende utseendet och kom på 2:a plats, och fick ett HP. Duktiga fia!!! Doris knep 1:a priset och Mysan 3:e i valpklass-tikar. Mamma Jullan blev BIR. Domare var Markus Gisslén (verkade vara en bra domare som förklarade för oss nybörjare) och utlåtandet löd som följer;

Katalognr: 143     Ras: Fransk Bullodgg.     Klass: Valp 4-6 mån.     Kön: Tik.

5,5 månaders tikvalp av bra typ med god balans. Bred fin skalle. Korrekt ansatta och burna öron. Välmarkerat stop. Korrekt placerade ögon. Bra hals, överlinje. Korrekt bett. Välvinklad fram och bak. Välformad bröstkorg, bra förbröst. Kompakt och kraftfull kropp. Rör sig bra. Trevligt temperament. Glansig och fin päls. Välpresenterad”.

Kvalitetspris: 2. HP: 1.

Tack allesammans för en trevlig dag, jätteskoj att ses, på återseende, och all lycka till med vidare utställningar framöver!!

(Dagen efter utställningen, ett konstaterande; Sulan var en tröttmössa, sov till lunchtid, sedan fick vi så smått väcka henne för att morna sig med lite morgon-mys-bus).

Sulan på utställningsbordet

Sulan på utställningsbordet under bedömning av domare Markus Gisslén

Utställningsbordet i profil

Sulan på utställningsbordet (samt lite smygreklam för Helgas halssmycke)

Sulan, My, Jullan, Doris och kusin Ester

Sulan, My, mamma Jullan, Doris samt kusin Ester

Sulan, Jullan, My

Sulan, mamma Jullan, My

Utställningskritiken

Sulans utställningskritik

HP

Sulan med HP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation