Min Fralla

Den 21/5-2013 födde Diplomatic´s Henrietta Hobart, (även kallad ”Jullan”), från Kennel Ynnizins, fem små valpar. Det slutade med att ”Jullan” förlöstes med kejsarsnitt på Varbergs djurklinik, då hennes krystvärkar inte kom igång trots dropp för att starta värkarbetet. ”Jullans” matte Katarina ”Kattis” Karlberg arbetar på Varbergs djurklinik, vilket kändes, samt känns tryggt och bra, för oss valpköpare. Valparna vägde 204 g, 248 g, 249 g, 261 g, 264 g och är födda på dag 60 i dräktigheten. Det var en parning mellan Diplomatic´s Heniretta Hobart och Fransk Hot Dog Black-Pepper (även kallad ”Edwin”).

– Fransk Hot Dog Black Pepper, ”Edwin”, är en tigrerad hane, född 2009-02-26. Patella ua. Reg:nr SE22872/2009. Hans ägare heter Gabriella ”Gabbi” Andersson och bor i Lerum med sina andra hundar. ”Edwin” är svensk utställningschampion samt MH-testad, och matte ”Gabbi” tävlar en hel del med honom; bla. tävlingslydnad, rallylydnad samt spår.

– Diplomatic´s Henrietta Hobart, ”Jullan” , är en tigrerad tik, född 2010-12-26. Patella ua. Reg:nr SE18668/2011.

”Jullan” har enligt ”Kattis” varit en mycket duktig mamma; hon har tvättat, pysslat om valparna och givit dem mycket di och omsorg. De fem små tikvalparna som föddes, har växt upp på ”Kattis” gård (med många andra hundar och djur) i Skällingeby, strax utanför Varberg på Sveriges västkust. Fyra av de fem tikarna är av färgen ”brindle” (dvs. mörkt tigrerad), och en ”fawn” (gul). Valparnas tema kom att bli franska godsaker och kallas för ”mumskullen”;

Ynnizin´s Creme Caramell. Reg:nr SE35510/2013. Hon är fawn-färgad och kom att heta ”Alexis”.
Ynnizin´s Glace Au Four. Reg:nr SE35511/2013. Hon är tigrerad. Detta kom att bli vår valp.
Ynnizin´s Pralines Rose. Reg:nr SE35512/2013. Hon är tigrerad och kom att heta ”Doris”.
Ynnizin´s Charlotte Russé. Reg:nr SE35513/2013. Hon är tigrerad och kom att heta ”Solveig”.
Ynnizin´s Mousse Au Chocolate. Reg:nr SE35514/2013. Hon är tigrerad och kom att heta ”My”.

Vi var och hälsade på ”Jullan” och hennes valpar när de var ca. 4 veckor gamla. Då hade de nyligen börjat att gå lite vingligt och stappligt. Den 20/7-2013 fick jag äntligen hämta min lilla fralla, då hon var ca. 8,5 veckor. Hon var veterinärbesiktigad ua, vaccinerad och chippad 7/12-2013 innan hon lämnade Kennel Ynnizins. Alla de små söta valparna blev snabbt tingade. Vår valp var den näst sista valpen som ”checkade ut” till nya hem. Vi hade många namnförslag till vår nya familjemedlem; bla. Polly, Humla eller Russin, men det slutade med att hon fick heta ”Sulan”.

Sulan”Sulan” är en bedårande liten charmig skönhet, som snabbt gjorde sig bekant med grannarna i området där hon nu bor. Hon är väldigt social; vill hälsa på, och följa med alla människor som går och cyklar. Hon tror att alla finns till för att hälsa på henne 😉 . ”Sulisen” är lite av en ”vakthund” och ”jakthund” har vi märkt, tycker om saker och djur som rör sig. Hon gick faktiskt fint i koppel med en gång, men som de flesta valpar gillar hon att smaska på diverse ”otillåtenheter” såsom; snus, fimpar, körsbärskärnor, kaninbajs, fågelfjädrar, blommor, grus, mossa etc., så matte och husse måste vara på alerten! Hennes favoritleksaker kom att bli en ”repknut”, en ”gosedjursapa” (”the monkey”), en liten ”petflaska”, samt en liten ”gummiskrapa” till duschen lyckades hon även att knycka till sig. På kvällarna får ”Sulan” alltid ett s.k. ”fralla-goes-crazy-ryck” och tokspringer som en liten kanonkula fram och tillbaka här hemma, och leker ”kill the monkey” eller ”sparka petflaskan”. Men när hon blir trött så blir hon såå snuttig, pussig och gossig såå, vill alltid ligga i knät eller tätt intill oss. Behoven har ännu så länge gjorts både inne och ute (”en olycka händer så lätt” 😉 ), men nu har hon i alla fall börjat göra det på tidningarna också. Hon verkar vara en mycket duktig liten valp, som vi kommer dela vår tillvaro med, och ge så mycket kärlek till som det bara går! Vi hoppas på att hon växer upp till en riktigt fin liten vovve som vi kan träna, tävla med samt ställa ut. Vi ser även fram emot att snart få återse de andra i syskonskaran samt deras respektive, och få följa även dem i framtiden.

Vi tycker att vår ”Sula” är den bästa och underbaraste vovven man kan ha, hon är vår ”clown” och vår lilla ögonsten som förgyller vår dag! Hon kommer att sprida mycket glädje många år framöver, och har för alltid skapat en plats i våra hjärtan! Vi *sääärlekar dig ”Sulan” ♥ /Matte Linn och Husse Anders.